Съдът в Кюстендил отказа изпълнението на Европейска заповед за арест от Гърция

...
Съдът в Кюстендил отказа изпълнението на Европейска заповед за арест от Гърция
Коментари Харесай

Съдът отказа екстрадицията в Гърция на кандидат за кмет на Дупница

Съдът в Кюстендил отказа осъществяването на Европейска заповед за арест от Гърция спрямо Методи Захаринов.

Мъжът е наказан с решение, влезнало в действие през 2014 година, на шест години затвор за държане на девет подправени банкноти от по 50 евро. Окръжният съд почете настояването на отбраната му за отвод от осъществяването на Европейската заповед и го остави под " парична гаранция ". 

На съображение член 44, ал.8 и член 40, ал.1, т.4 от Закона за екстрадицията и европейската заповед за арест, съдът одобри осъществяване присъдата в България. Решението на съда може да се апелира и стачкува пред Софийския апелативен съд в 5-дневен период. 

След влизане на решението в действие следва насрочване по искане на прокуратурата на ново дело за признаване (приспособяване) на присъдата съгласно българското законодателство, прецизираха от съда.

" Удовлетворен съм от решението. Очаквах всичко, бях подготвен за всяко едно решение. Благодаря на българския съд ", сподели Методи Захаринов след съвещанието. Той е подал молба и до президента, с която моли да бъде опрощение.  " Очаквам решението на президента ", уточни още Захаринов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР